Online begeleiding (E-health)

E-health

Coöperatie DichtBijZorg kiest voor inzet van e-health om het herstelproces van haar cliënten beter en efficiënter te laten verlopen. Coöperatie DichtBijZorg gebruikt hiervoor het e-healthplatform met de digitale interventies van Gezonde Boel (Therapieland). 

Het doel van de inzet van e-health is meervoudig; vergroten van de eigen regie en een meer kostenefficiënte inzet van middelen. Het wordt aangeboden in combinatie met individuele face-to-face gesprekken met je begeleider, maar je kunt er zelfstandig mee werken op de tijden en locatie die bij jou past.

Wat doe je met e-health?

Onze visie is dat kleinschalig georganiseerde zorg dichtbij de zorgvrager de ideale vorm van zorg is. Zorg geboden door professionals die samen met de burger, die zorg nodig heeft, kijken naar de beste manier om deze zorg te organiseren en te bieden. Als coöperatie verbinden wij de voor de zorgvrager zo belangrijke kleinschaligheid aan de voor overheden en verzekeraars zo belangrijke grootschaligheid. Wij doen dat op een coöperatieve manier zodat we zowel de zorgvrager als de zorgprofessional in z’n kracht zetten. Als coöperatie zijn wij duidelijk een 'bottom up' organisatie.

Zorg verlenen we in overeenstemming met de richtlijn goede zorg.

Voordelen van e-health

E-health kent veel voordelen, we noemen er een aantal. Het draagt bij aan je zelfstandigheid en zelfredzaamheid. Je krijgt door e-health meer regie op jou herstelproces.

E-health draag bij aan een betere kwaliteit van zorg: bijvoorbeeld doordat de begeleider tijdens face-to-face gesprekken met jou als client meer tijd kan besteden aan jou hulpvragen. Begeleidingsgesprekken krijgen hierdoor meer diepgang.

E-health is persoonsgericht en efficiënt. Met e-health kan je regelmatig op tijden die jou schikken vanuit de eigen woonomgeving aan je begeleidingsdoelstellingen werken. Je hoeft dan niet steeds te wachten op de volgende afspraak, maar je kan doorlopend in kleine stappen werken aan je ontwikkeling en je herstelproces. 

Tot slot is e-health snel, makkelijk en veilig: door middel van e-health kun je, als je wil, informatie delen met je begeleider maar ook met je naasten. 

Binnen de organisatie zijn twee ambassadeurs aangesteld die begeleiders en cliënten ondersteunen bij vragen en advies over e-health. Daarnaast bieden zij ook ondersteuning met betrekking tot hulpvragen met betrekking tot de digitale wereld. Je begeleider kan je meer informatie geven over onze e-health mogelijkheden. 

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Schrijf je in !

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Uw naam is niet ingevuld.

Uw achternaam is niet ingevuld.

Uw Email is niet/verkeerd ingevuld.

Uw Email is niet/verkeerd ingevuld.

Invalid Input

Contact

+31 (0)13-5041263

+31 (0)6-51026952

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Copyright © dichtbijzorg.org

Website gerealiseerd door:
 Van Laarhoven Websites