Skip to main content

Online begeleiding (E-health)

E-health

Coöperatie DichtBijZorg kiest voor inzet van e-health om het herstelproces van haar cliënten beter en efficiënter te laten verlopen. Coöperatie DichtBijZorg gebruikt hiervoor het e-healthplatform met de digitale interventies van Gezonde Boel (Therapieland). 

Het doel van de inzet van e-health is meervoudig; vergroten van de eigen regie en een meer kostenefficiënte inzet van middelen. Het wordt aangeboden in combinatie met individuele face-to-face gesprekken met je begeleider, maar je kunt er zelfstandig mee werken op de tijden en locatie die bij jou past.

Wat doe je met e-health?

Onze visie is dat kleinschalig georganiseerde zorg dichtbij de zorgvrager de ideale vorm van zorg is. Zorg geboden door professionals die samen met de burger, die zorg nodig heeft, kijken naar de beste manier om deze zorg te organiseren en te bieden. Als coöperatie verbinden wij de voor de zorgvrager zo belangrijke kleinschaligheid aan de voor overheden en verzekeraars zo belangrijke grootschaligheid. Wij doen dat op een coöperatieve manier zodat we zowel de zorgvrager als de zorgprofessional in z’n kracht zetten. Als coöperatie zijn wij duidelijk een 'bottom up' organisatie.

Zorg verlenen we in overeenstemming met de richtlijn goede zorg.

Voordelen van e-health

E-health kent veel voordelen, we noemen er een aantal. Het draagt bij aan je zelfstandigheid en zelfredzaamheid. Je krijgt door e-health meer regie op jouw herstelproces.

E-health draag bij aan een betere kwaliteit van zorg: bijvoorbeeld doordat de begeleider tijdens face-to-face gesprekken met jou als client meer tijd kan besteden aan jouw hulpvragen. Begeleidingsgesprekken krijgen hierdoor meer diepgang.

E-health is persoonsgericht en efficiënt. Met e-health kan je regelmatig, op tijden die jou schikken, vanuit de eigen woonomgeving aan je begeleidingsdoelstellingen werken. Je hoeft dan niet steeds te wachten op de volgende afspraak, maar je kan doorlopend in kleine stappen werken aan je ontwikkeling en herstelproces. 

Tot slot is e-health snel, makkelijk en veilig: door middel van e-health kun je, als je wil, informatie delen met je begeleider, maar ook met je naasten. 

Binnen de organisatie zijn twee ambassadeurs aangesteld, die begeleiders en cliënten ondersteunen bij vragen en advies over e-health. Daarnaast bieden zij ook ondersteuning met betrekking tot hulpvragen over de digitale wereld. Wil je meer informatie over onze e-health mogelijkheden? Je begeleider kan je hierover meer vertellen.