Skip to main content

Leefstijl

Gezonde leefstijl met DichtbijZorg

Bij DichtbijZorg GGZ schenken we aandacht aan een gezonde leefstijl. Het is namelijk bewezen dat een gezonde leefstijl bijdraagt aan het algehele welzijn. Je voelt je vitaal en zit lekkerder in je vel. Hierdoor kun je de uitdagingen op je pad beter aan. Je hebt meer energie en taken zoals het huishouden en boodschappen doen gaan je gemakkelijker af. Je zelfvertrouwen groeit en je krijgt meer plezier in het leven.

Een gezonde leefstijl betekent dat je dagelijks voldoende beweegt, gezond eet, dagelijks voldoende ontspanning hebt en zo min mogelijk alcohol drinkt, rookt of andere middelen gebruikt. Dit worden ook wel de BRAVO-factoren genoemd. Dit staat voor Bewegen, Roken, Alcohol, Voeding en Ontspanning.

Individuele leefstijlbegeleiding

Bij DichtbijZorg werken begeleiders die gespecialiseerd zijn in gezonde leefstijl en jou hierin op passende wijze kunnen ondersteunen. Wij werken met een aanbod-op-maat. We onderzoeken samen welke aanpak het beste past bij jou als persoon. Enkele voorbeelden:

  • Samen werken we aan een gezond eetpatroon dat past bij jouw leven;
  • We onderzoeken hoe je meer beweegmomenten kunt inbouwen in het dagelijks leven;
  • Je gaat wekelijks wandelen of sporten met jouw begeleider;
  • We onderzoeken hoe jij meer rustmomenten kunt inbouwen op het werk en je grenzen leert herkennen;
  • Samen maken we een plan om te stoppen of minderen met roken;
  • Op deze manier kun je op een prettige manier werken aan een gezonde leefstijl die past bij jou.

 

E-health

Op een prettige en laagdrempelige manier aan de slag met jouw gezondheid? DichtbijZorg biedt een E-health programma waarmee je zelfstandig of samen met jouw begeleider kunt werken aan een grote verscheidenheid aan thema’s. Van stressmanagement tot het aanleren van nieuwe gewoontes, van omgaan met Autisme tot ondersteuning bij verslaving. E-health van DichtbijZorg biedt een passend programma voor iedereen die hiermee aan de slag wil gaan.