Skip to main content
DichtBijZorg GGZ is altijd op zoek naar enthousiaste professionals!

Start als professional bij DichtBijZorg GGZ!

Als zzp'er sta je er alleen voor en dat kan soms best lastig zijn. Om onze positie als zelfstandige ondernemers sterk te maken, hebben wij ons verenigd binnen coöperatie DichtBijZorg GGZ. 

Als zelfstandige ondernemer heb je vrijheid en zelfstandigheid. Als lid van coöperatie DichtBijZorg GGZ behoud je deze vrijheid en zelfstandigheid, maar kun je profiteren van de kracht en kennis van ons team. De voordelen van een lidmaatschap bij DichtBijZorg GGZ zijn:

  • Zorgadministratie wordt uit handen genomen.
  • Contracten met diverse gemeenten in Noord-Brabant. 
  • Je bent eigen baas, maar kunt profiteren van de kennis en ervaring van de andere leden.
  • Opvangen van elkaar bij onverwachte situaties of vakanties.

Wegens de toenemende zorgvraag is coöperatie DichtBijZorg GGZ op zoek naar professionals met ervaring in de geestelijke gezondheidszorg (psychiatrisch verpleegkundige, HBO MW, of HBO SPH), die graag willen samenwerken met collega-zzp'ers.

Van werknemer naar zzp'er in de zorg?

Steeds meer hulpverleners kiezen ervoor om als zelfstandig ondernemer te beginnen. Werk je in de zorg en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Dan is het een goed idee om na te denken over het zzp-schap. Als zzp'er heb je veel kansen, zoals behoud van eigen verantwoordelijkheid, flexibele werktijden, verschillende werkplekken en een hogere netto vergoeding. Wat betreft jouw expertise ben je zelf verantwoordelijk voor scholing en het up-to-date houden van je bekwaamheden.

Het zelfstandig ondernemerschap is natuurlijk een grote stap, maar coöperatie DichtBijZorg GGZ helpt jou deze te nemen. Samen vormen we een zakelijk netwerk. Wij ondersteunen jou bij alle aspecten van bedrijfsvoering. Wij zorgen ervoor dat jij voorzien bent van een cliëntvolgsysteem en kwaliteitssysteem. Daarnaast helpen wij je met jouw administratie. Zoals elke vereniging hebben we een gezamenlijke verantwoordelijkheid en bouwen we samen aan de coöperatie. Met elkaar nemen we deel aan activiteiten, bijeenkomsten en scholingen. 

Welke voordelen biedt DichtBijZorg GGZ voor zzp’ers?

DichtBijZorg GGZ ondersteunt het gehele zorgproces

DichtBijZorg GGZ ondersteunt zzp’ers volledig via het eigen online cliëntvolgsysteem. De hele zorglogistiek wordt van het moment start zorg tot en met facturatie volledig ondersteund. Zonodig wordt de beginnende zzp’er geholpen in allerlei zaken, die spelen bij een beginnende zorgondernemer door ons supportteam.

Zelfstandigheid

Coöperatie DichtbijZorg U.A. is statutair dusdanig ingericht dat de zzp’er ondersteund wordt bij het borgen van zijn zelfstandigheid. Als zzp’er blijf je ten aller tijde verantwoordelijk voor de zorg die je levert en voor je eigen zelfstandig ondernemerschap. 

Regie zzp'er en autonomie cliënt
Regie bij de zzp’er en autonomie bij de cliënt vindt DichtBijZorg GGZ belangrijk. Zzp’er moet in onze beleving de vrijheid hebben om haar/zijn professionaliteit naar eigen inzicht en in overleg met de cliënt te kunnen inzetten. Daarnaast is het belangrijk voor DichtBijZorg GGZ dat de cliënt zorg op maat ontvangt, zodat de cliënt zo lang mogelijk prettig en veilig thuis kan blijven wonen.
Wat zijn de kosten voor een zzp’er?

De inschrijving is gratis. Er worden pas kosten in rekening gebracht als er declaraties worden gemaakt voor de geleverde zorg (dus pas vanaf het moment dat er daadwerkelijk omzet gegenereerd wordt door de zzp’er). De kosten worden verrekend als de betaling voor de zorg van DichtBijZorg GGZ naar de zzp’er wordt uitgevoerd.

DichtBijZorg GGZ rekent 13% van het uurtarief voor de kosten die DichtBijZorg GGZ maakt, o.a. elektronisch cliëntendossier, uitvoer declaraties, contractering met gemeenten, en ons kwaliteitssysteem. Als zzp’er in de zorg ben je normaal gesproken niet BTW-plichtig.

Declaratie van geleverde zorg

DichtbijZorg GGZ is door vele Brabantse gemeenten gecontracteerd en zal dus via Vecozo de geleverde zorg digitaal direct declareren bij die gemeenten.

Samenwerken met alle zorgverleners rondom cliënt

Zzp’ers kunnen hun eigen team van zzp zorgverleners opzetten in overleg met de cliënt, en zo nodig externe partijen erbij betrekken.

Hoe kom je als zzp'er aan werk

Eigen cliënten in zorg nemen

  • Via jouw eigen netwerk
  • Cliënten die worden doorbemiddeld door gemeenten of GGZ-instellingen

De zzp'er levert zelf zijn of haar eigen cliënten aan. In sommige gevallen kan de coöperatie ook extra werk opleveren via doorverwijzingen. Doordat je contact hebt met andere leden, breid je automatisch je eigen netwerk uit.

 

Bewaking van kwaliteit van de zorgverlening

Coöperatie Dichtbijzorg staat voor kwaliteit. Daarom zijn we een gecertificeerde instelling volgens de ISO 9001. Er wordt door DichtBijZorg GGZ veel aandacht besteed aan de bewaking van de kwaliteit. Zzp’ers die zorg leveren via DichtBijZorg GGZ moeten dus voldoen aan een aantal kwaliteitseisen.

Documenten

  • VOG (profiel 45 gezondheid mens en dier)
  • Inschrijving KvK
  • Beroepsaansprakelijkheidsverzekering
  • Diploma

Nadat alle documenten van de zorgverlener volledig zijn en gecontroleerd zijn, zal de zorgverlener toegang krijgen tot het digitale platform (Elektronisch cliëntendossier).

Betalingen

De betaling van de gedeclareerde zorg zal binnen 2 weken uitgevoerd worden nadat het geld van de gemeente, zorginstelling of cliënt ontvangen is. De kosten voor het bedrijfsbureau van DichtBijZorg GGZ zullen direct verrekend worden met deze betaling. Er worden alleen kosten berekend door DichtBijZorg GGZ aan de zzp’er als er door de zzp’er omzet gegenereerd wordt.

Leveren van gecontracteerde zorg
DichtBijZorg GGZ is gecontracteerd door vele Brabantse gemeenten. Als zzp’er en/of als niet-gecontracteerde zorginstelling kan je via DichtBijZorg GGZ zorg leveren o.b.v. een contract met de gemeenten.

Is zzp’er in de zorg iets voor mij?

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Het spijt ons. Je scoort niet op alle onderdelen positief waardoor de match tussen jou en DichtBijZorg GGZ iets minder is.
Samenwerken met andere ZZP’ers is voor jou de beste manier. We laten jou in je waarde als zelfstandige zorgverlener (zzp’er in de zorg) en we ondersteunen jou op het gebied van protocollering, wetgeving en kwaliteitsnormen. Zodat jij je aandacht kunt richten op het verlenen van zorg aan cliënten. Vul hieronder je gegevens in om je aan te melden voor een persoonlijk en vrijblijvend intakegesprek.
Uw naam is niet/verkeerd ingevuld.

Uw Email is niet/verkeerd ingevuld.

Uw telefoon is niet/verkeerd ingevuld.

Invalid Input