Skip to main content

Onze leden

Even voorstellen

Annet van der Corput-Weijers

Ambulant begeleider

Met veel enthousiasme heb ik een Hbo-opleiding tot toegepast psycholoog en vervolgens een opleiding tot rouwtherapeut gevolgd. Naast verschillende cursussen op dit gebied heb ik ook de opleiding Acceptance and Commitment Therapy (ACT) gedaan. 

+ Lees meer

Inmiddels heb ik als ambulant begeleider jarenlange kennis en ervaring binnen de geestelijke gezondheidszorg. De hulpvraag van de cliënt is leidend en maatwerk staat bij mij centraal. Het opbouwen van een goede vertrouwensband met mijn cliënt is voor mij heel belangrijk. Vanuit deze band kan een goede samenwerking ontstaan, waarbij ik uitga van de kwaliteiten en mogelijkheden van een cliënt. Op die manier kan een cliënt, vanuit positieve ervaringen, groeien naar meer zelfredzaamheid en participatie in de maatschappij.

Het geeft mij veel voldoening om met zoveel verschillende mensen te mogen werken en hen, op hun eigen manier en tempo, stapjes verder te brengen in hun leven.

In mijn privéleven vind ik het heerlijk om paard te rijden en met mijn gezin en onze paarden bezig te zijn. Daar word ik erg blij van en geeft mij veel ontspanning.

Harry Jacobs

Voorzitter dagelijks bestuur en coördinator uitvoerende zorg

Mijn carrière binnen de geestelijke gezondheidszorg ben ik gestart als maatschappelijk werker. Later ben ik jaren werkzaam geweest als senior adviseur geestelijke gezondheidszorg bij het Brabants Ondersteuningsinstituut Zorg (BOZ). 

+ Lees meer

Mede door de cliënten zelf, heb ik in de loop van mijn loopbaan geleerd wat van belang is in de begeleiding van cliënten namelijk; een goede relatie. Cliënten geven aan baat te hebben bij een vriendschappelijke bejegening, maar vooral ook bij het tonen van empathie, vertrouwen, eerlijkheid, erbij horen, compassie en respect.

Mijn passie ligt dan ook, binnen DichtBijZorg GGZ, om de voorwaarden te ontwikkelen en te bewaken die daarvoor nodig zijn. Als wij, als professionals, kunnen aansluiten bij de leefwereld van de client en voor hen iemand kunnen zijn met wie je kan praten en lachen, voelt dat aan als goede zorg en is dat ook goede zorg.

 

Ada de Gruijter

Maatschappelijk werker en ambulant begeleider

Ik heb een eigen praktijk voor maatschappelijk werk, psychosociale therapie en ambulante begeleiding. Voor de ambulante begeleiding werk ik nauw samen met coöperatie DichtBijZorg GGZ. 

+ Lees meer

Als mensen te maken krijgen met een beperking of ziekte heeft dat vaak een behoorlijke impact op het leven. Dingen die eerst zo vanzelfsprekend waren zijn dat ineens niet meer. Ik heb een positieve en creatieve instelling en vind het een uitdaging om samen op zoek te gaan naar de meest passende oplossing, die weer een nieuwe richting kan geven aan het veranderde leven. In mijn werk zoek ik samen naar oplossingen voor zowel praktische- als psychosociale problemen.

Ik ben goed op de hoogte welke mogelijkheden er zijn binnen mijn vakgebied en werk nauw samen met diverse mensen uit het werkveld. 

Als dingen lukken en mensen tevreden zijn, vier ik dit het liefst met een stukje taart.

Fons van den Heuvel

Ambulant begeleider

Ik ben woonachtig in Leende en toch een Bourgondiër; een levensgenieter dus. Eigenlijk ben ik al gepensioneerd, maar nog lang niet klaar met werken. Ik word blij van mijn werk; werk waarbij ik steeds weer nieuwe mensen ontmoet.

+ Lees meer

Ook word ik blij van mijn (klein-)kinderen, mijn vrouw, muziek (maken), mijn vrienden, speciaal biertjes, vakantie … druk, druk, druk, maar op een relaxte manier. Ik heb het zelden té druk, want daar ben ik zelf bij; in plannen ben ik goed.

Mijn werkzame leven heeft zich vanaf 1971 hoofdzakelijk afgespeeld bij Rabobank Nederland (ruim 35 jaar); voornamelijk als Bedrijfsmaatschappelijk werker, ook wel Bijzondere Personeelsbegeleiding genoemd binnen de Rabobank Arbodienst. Via de ondernemingsraad van Rabobank Nederland ben ik Maatschappelijk Werk en Diensten gaan studeren: eerst MBO, daarna HBO en toen nog 2 jaar Vrije Universiteit van Amsterdam (Bedrijfsmaatschappelijk werk/Social Work). In 2004 ben ik als zelfstandige begonnen; via de voordeur afscheid genomen en via de achterdeur weer naar binnen. Ik begeleid nu, periodiek, nóg werknemers van Rabobank Nederland op het gebied van verlies en overlijden.

Mijn werkzaamheden binnen DichtBijZorg GGZ bestaan voornamelijk uit het begeleiden van mensen in hun dagelijkse leven; aangeboden door generalisten van diverse gemeenten. Daarnaast begeleid ik mensen vanuit het UWV in diverse trajecten, zoals Modulair, Werkfit maken, Naar Werk en Jobcoaching. Héérlijk werk!

Zoals gezegd haal ik bakken energie uit het begeleiden van cliënten, het toeleiden van cliënten naar werk en begeleiding in werk. Het behalen van (kleine) succesjes voelt als het behalen van GOUD op de Olympische Spelen!

En, o ja … een lange werkdag sluit ik graag af met een biertje !

Sylvia Smulders

Ambulant begeleider

Het geeft mij veel voldoening als ik zie dat mensen in staat zijn hun trauma’s en problemen te verwerken en daardoor weer in staat zijn om te leven vanuit hun eigen innerlijk. Ik ben erg trots dat ik een bijdrage kan leveren om het leven voor deze mensen een beetje mooier te maken.

+ Lees meer

Binnen mijn vakgebied vind ik het belangrijk om me blijven te ontwikkelen. Zo volg ik momenteel de training Energetisch Lichaamswerk en doe ik de HBO-opleiding Bachelor Social Work profiel Zorg – GGZ Agoog.

Naast mijn werk en opleidingen word ik blij van een moment voor mezelf met een heerlijk kopje koffie in mijn luie stoel.

Marco Storchart

Ambulant begeleider

Sinds januari 2020 ben ik werkzaam bij DichtBijZorg GGZ. Inmiddels werk ik al 31 jaar in de zorg, waarvan de laatste 24 jaar in de Psychiatrie en waarvan 15 jaar als ambulant begeleider. Wat mij typeert is mijn vasthoudendheid en echtheid in het contact met de ander.

+ Lees meer

Ik draai niet om de zaken heen en benoem ze zoals ze zijn. Het plezier in mijn werk is nog net zo groot als toen ik begon. Mijn ontspanning haal ik uit wandelen, muziek luisteren en natuurlijk mijn zoon zien sporten. Als het kan, ga ik elke voetbaltraining en wedstrijd kijken. Dat zijn voor mij de rustpuntjes van de week.  

Ik ben mijn carrière gestart met de opleiding voor ziekenverzorgende en heb daarna de opleiding psychiatrisch verpleegkundige voltooid. Ik heb nog een verkorte opleiding tot teammanager gedaan en allerlei cursussen tussendoor. Ik heb een grote kennis van psychiatrische beelden en ben daarnaast best goed onderlegd met betrekking tot ict-zaken.

Ik ben in staat om naast de ander te staan, te volgen en samen proberen de juiste weg te kiezen en te volgen. De ander op weg helpen om zichzelf te verbeteren dan wel zich te laten ontwikkelen en het liefst binnen de talenten die de ander heeft. Dit aspect maakt mijn werk zo leuk.

Verder ben ik trots op alle cliënten en zorgvragers, die ik in de afgelopen 30 jaar heb mogen ondersteunen bij hun ontwikkeling.

Mariska Steerneman

Ambulant begeleider

Het is mijn passie om mensen weer in contact te brengen met hun eigen natuur. Wanneer ik samen met cliënten in het bos ben, maak ik weleens de grap: welkom in mijn kantoor!

+ Lees meer

Zo voelt het voor mij ook echt; de natuur is mijn domein. Wandelen en bewegen in de natuur is dan ook een belangrijk onderdeel van de begeleiding. Ik merk dat je hierdoor makkelijker met elkaar praat, het werkt ontspannend en is ook nog eens goed voor je lichaam én geest. Door het bewegen in de natuur kun je de ruis van het dagelijks leven even achter je laten. Je gaat ervaren wat er werkelijk speelt en komt weer in contact met jouw eigen natuur: met de mooiste versie van jezelf.

Hoewel ik me steeds verder ben gaan verdiepen in geestelijke gezondheid, persoonlijke groei en transformatie ben ik ooit begonnen met een opleiding aan Fontys Sporthogeschool, waar ik me heb mogen specialiseren in Gezonde Leefstijl en Bewegen. Na een aantal jaar in de GGZ te hebben gewerkt, ben ik me verder gaan verdiepen met verschillende opleidingen in psychologie, communicatie en coaching.

Deze combinatie van leefstijl, bewegen en persoonlijke transformatie door middel van coaching is dan ook mijn expertise vlak binnen DichtBijZorg GGZ. Ik geloof dat wanneer je letterlijk in beweging komt, dat wat vast zit (in je hoofd) ook weer los komt. Zo kun je stapje voor stapje groeien om jouw dromen en doelen waar te maken. Dát mee mogen maken, vind ik het allermooiste aan mijn werk.

Sanne Clermonts

Pedagogisch hulpverlener bij dagbestedingslocatie de Makerij

Met heel veel plezier en passie werk ik bij Werkplaats de Makerij in Diessen. Geen enkele dag is hetzelfde en er heerst een gezellige sfeer. 

+ Lees meer

Er is veel afwisseling in mijn werk. Zo ben ik deels bezig met het voeren van gesprekken en het maken van verslagen, maar kan hiernaast ook lekker bezig zijn op de werkvloer. Mijn afgeronde studie Social Work sph met specialisatie pedagogische benadering en toegepaste psychologieen komt hierbij goed van pas! Mijn vrije tijd breng ik het liefst door met mijn man en twee zoontjes. Daarnaast rijd ik graag paard en speel ik saxofoon.

Simone Tuerlings

Ambulant begeleider

Ik geniet van lekker eten en samen zijn met vrienden naast het sporten en wandelen in de buitenlucht. De overige uurtjes vermaak ik me met een vaste baan binnen de neuro-revalidatie en werk ik enkele uren per week als zzp'er bij DichtBijZorg GGZ.  

+ Lees meer

Mijn specialisatie is gericht op mensen met een niet aangeboren hersenletsel. Mijn vooropleiding is Ergotherapie en bij-/ nascholing op het gebied van neurorevalidatie (MS, Parkinson, CVA), Neurolinguïstisch programmeren (NLP), psycho-somatiek en 'Acceptance and Commitment Treatment'.

Ik vind het werken onder de paraplu van DichtBijZorg GGZ als een ‘toetje’; het geeft mij de mogelijkheid mijn kennis en kunde uit te dragen tot bij de cliënt thuis. Ik ben ervan overtuigd dat ieder mens zijn eigen hulpbronnen heeft om tot oplossingen te komen. Soms is een beetje begeleiding van mij bij het vinden van deze hulpbronnen gewenst. Ik ben heel praktisch ingesteld: 'naast woorden dus ook daden'.

Tot slot een one-liner van Jules Deelder. Dit is ook mijn motto: "Als je de beperkingen kent, kun je daarbinnen onbeperkt te werk gaan!"

Guus Gijbels

Adventure coach

Soms vertellen mensen verhalen tegen zichzelf, die hen helpen om hun doel te bereiken. Soms ook vertellen mensen verhalen, die hen juist belemmeren. Op mijn 49e zat ik zo vast in mijn eigen verhaal, dat ik alle energie die ik in me had, opgebruikt had om te overleven in plaats van te leven.  

+ Lees meer

Ik was op, leeg en kon niet meer. Op dat moment besloot ik om mijn verhaal te herschrijven door op avontuur te gaan. Een avontuur waarin bewegen de rode draad was.

Ik heb opleidingen gevolgd op pedagogisch gebied (PABO, Magistrum Kweekvijver directeur PO), Sociale en emotionele ontwikkeling (Rots & Water Basis, specialisatie Autisme en specialisatie Werken met psychosociaal trauma), hNLP (Professional, Master en Trainer).

Mijn expertise is het vergroten van de mentale flexibiliteit door fysieke beweging. Door te bewegen wordt er nieuwe neurologie aangemaakt. Dat wat ik zelf ervaren en ontdekt hebt pas ik toe in de praktijk. Ik geniet iedere keer weer als ik samen met iemand anders ontdek, dat het avontuur buiten groei teweeg brengt in het avontuur dat leven heet.

Lotte Dirkx

Ambulant begeleider

Als psychiatrisch verpleegkundige in de ambulante zorg ligt mijn kracht in aansluiting vinden bij de cliënt, denken in mogelijkheden en oplossingsgericht werken. De cliënt heeft de regie en ik ondersteun om persoonlijke doelen te bereiken of drempels over te gaan.  

+ Lees meer

Sinds 2019 ben ik aangesloten als zzp’er bij de zorgcoöperatie. Ik bied specialistische begeleiding aan volwassenen met psychiatrische en/of psychosociale problemen. De afwisseling in mijn werk spreekt me enorm aan: het ene moment ben ik in overleg met behandelaren, het andere moment een flink stuk aan het wandelen met een cliënt. Wetende dat je iets voor iemand kunt betekenen, op welk niveau dan ook, maakt dat ik mijn werk met liefde en plezier doe.

Irene Timmermans

Ambulant begeleider en mindfulness trainer

Je bent goed zoals je bent! Ik geloof in ieders eigen waarde voor de wereld waarin we samen leven. Mindfulness helpt mij om dicht bij mezelf en mijn kwaliteiten te kunnen blijven.   

+ Lees meer

Graag begeleid ik jou om (veer)krachtig en aandachtig in het leven te staan. 

Wendy Tegelaers

Ambulant begeleider

Als verloskundige en als moeder heb ik het bijzondere proces van zwangerschap, bevalling en moederschap van dichtbij mee mogen maken. Een prachtige en ingrijpende periode, waarbij er ontzettend veel verandert. Ik zag veel vrouwen die meer begeleiding en ondersteuning konden gebruiken dan de reguliere zorg rondom zwangerschap en moederschap. En dat begeleiden en coachen is wat ik het liefste doe!

+ Lees meer

Naast de opleiding verloskunde heb ik de opleiding 'psychologie, communicatie, stressmanagement, hNLP (master)' gedaan en ik ben gecertificeerd EMDR-therapeut.  Ik heb een eigen praktijk voor coaching en EMDR. Daarnaast ben ik moeder van 2 dochters.

Mijn expertise binnen DichtBijZorg GGZ is de mentale zorg voor moeders. Ik begeleid je vanuit mijn ervaring, kennis en als vrouw en moeder. De sleutel tot verandering en groei ligt bij jezelf.

Ik ben er voor je..

  • Wanneer je niet lekker in je vel zit.
  • Wanneer je snel overprikkelt bent.
  • Wanneer je vastloopt of je uit balans voelt.
  • Wanneer je moeite hebt met het plannen en invullen van je dag.
  • Wanneer je het lastig vindt om contacten aan te gaan of te onderhouden. 
  • Wanneer je problemen ervaart met het wennen aan je nieuwe rol als moeder of in het moederschap.

Samen brengen we je persoonlijke doelstellingen in kaart om vervolgens daar te komen waar je graag wilt zijn. Ik sta in mijn kracht wanneer we samen vooruit gaan en stappen maken en ondersteun je graag tijdens deze unieke fase in je leven.

Sietse Buitenga

Ambulant begeleider

Ik begeef me graag in de natuur, ik hou van (berg)landschappen en heb een enorme voorliefde voor water in het landschap. Het is ook aangetoond dat zelfs het kijken naar geschilderd water angst en spanningsklachten al kan verminderen. Muziek is mijn wondermiddel en daar maak ik gretig gebruik van voor plezier, ontspanning, inspanning, focus; eigenlijk voor alles. Boven alles heb ik een enorme passie om anderen te ondersteunen in hun persoonlijk groei.

+ Lees meer

Nadat ik mezelf heb mogen leren kennen (tegen mijzelf aan liep; angsten, de lat te hoog leggen en de coping mechanismen om dit uit de weg te gaan ontdekte) tijdens mijn studie psychologie en werken in de psychiatrie ben ik aanvankelijk zonder een studie af te maken het bedrijfsleven ingestapt en geld gaan verdienen. Dit bracht me uiteindelijk, na een weg vol wijze (levens)lessen en het accepteren van ondersteuning om hier van te leren en te groeien, via een omweg weer terug bij mijn eerder genoemde passie: de mens en persoonlijke groei. Tijdens verschillende opleidingen in coaching (psychologie, communicatie, groepsdynamica en stress management) om hiermee voor anderen van waarde te kunnen zijn, heb ik herhaaldelijk diep in de spiegel mogen kijken en zelf eens te meer mogen ervaren wat elke stap kan betekenen en er 1 van grote waarde is. Meerder stappen maken samen uiteindelijk weer grotere passen en ieder heeft zijn eigen tempo. Inmiddels heeft het bedrijfsleven me gebracht wat ik nodig had en is het tijd om mijn vleugels uit te slaan en mijn (levens)ervaring, in te gaan zetten ten behoeve van anderen in hun eigen, persoonlijke proces.

Mijn expertise is (faal/sociale) angst, ADD/ADHD, verslaving en hoogbegaafdheid en dan met name je eigen unieke weg hiermee vinden. Ieder mens is waardevol en uniek en ik vind het bijzonder mooi om anderen te ondersteunen bij het vinden van en vergezellen op een passende weg.

Eline van Houtum

Seksuologisch hulpverlener en ambulant begeleider

Als hulpverlener denk ik niet vanuit hokjes, maar vanuit krachten en kwaliteiten. Ik zie het als mijn doel om onderwerpen, waar een taboe op ligt (bijvoorbeeld rondom seksualiteit en intimiteit), bespreekbaar te maken. Naast de laagdrempelige en persoonlijke benadering in mijn begeleiding stel ik, volgens mijn cliënten, de juiste vragen. Dankzij mijn manier van vragen stellen komen cliënten in beweging. Hierdoor kan ik hen spiegelen in zijn of haar patroon en motiveren in hun persoonlijke proces.

+ Lees meer

Ik ben transparant en hou van een uitdaging. Mijn expertise ligt in de systeemgerichte aanpak, werken met autisme en ADHD (jeugd en volwassenen) en vragen rondom seksuologie. Naast een groeiproces is er altijd ruimte voor een gezonde dosis humor!

Ilona Bartels

Ambulant begeleider en ondersteuner

Op zoek gaan naar ieders talent en kwaliteiten is mijn passie. Ik werk met de passie en de kracht die eenieder van ons bezit. Kwaliteit van leven is dan ook het belangrijkste voor mij in mijn werk als ambulant begeleider en ondersteuner.

+ Lees meer

In de ruim 17 jaar dat ik werkzaam ben als begeleider heb ik veel verschillende mensen leren kennen en is geen dag hetzelfde. Iedere dag leer ik bij en bekijken we samen wat we elkaar kunnen brengen in het contact.

Jurgen Hendriks

Ambulant begeleider

Mensen, die dichtbij mij staan, omschrijven mij als: empathisch, sociaal, oplossingsgericht, harde werker, spontaan en humoristisch.  

Na 10 jaar als timmerman in de bouw te hebben gewerkt, heb ik mezelf omgeschoold. Inmiddels werk ik 11 jaar in de zorgsector.

+ Lees meer

In de afgelopen 10 jaar heb ik bij een zorgorganisatie gewerkt, die gespecialiseerd is in het bieden van kleinschalige zorg- en dienstverlening aan mensen met een verstandelijke beperking en psychische problematiek. Ik heb met veel verschillende doelgroepen mogen werken, zowel op woongroepen als op dagbesteding locaties. Hier ben ik van assistent begeleider gegroeid naar activiteiten-, werkbegeleider en persoonlijk begeleider. Naast deze functie ben ik in 2022 als zzp’er aan de slag gegaan en werk ik op maandag en vrijdagmiddag bij coöperatie DichtBijZorg.

Mijn kracht zit in het aangaan van een onvoorwaardelijke ondersteuningsrelatie, waarop de deelnemer terug kan vallen als dat nodig is. Op basis van vertrouwen succeservaringen proberen te behalen én als coach mijn steentje bijdragen in de ontwikkeling van een cliënt geven mij veel voldoening en energie. Dit is het allermooiste aan het verlenen van zorg!

.

Dan Philip Oronsay

Ambulant begeleider

Na het werk, ontspan ik met de kracht van verbinding in Djembé spelen. 

Als opgeleide psychosociale, gestalt- en gezinstherapeut heb ik een breed scala aan vaardigheden en kennis om individuen en gezinnen te ondersteunen. Mijn benadering is holistisch en ervaringsgericht, waarbij ik met name rekening houd met het spirituele, emotionele, fysieke en mentale aspect van de mens.

+ Lees meer

Ik ben gespecialiseerd in het begeleiden van mensen op individuele basis, relationeel vlak en binnen gezinsverband. Dat kan zijn wanneer iemand vastzit in zichzelf, in relatie tot de ander of in gezinsverband.

Ik hou erg veel van mijn werk, omdat het bevredigend is om te zien hoe mensen uitdagingen overwinnen door mijn rol. Het is voor mij ook een continu leer- en groeiproces en dat maakt mijn werk enorm boeiend. Ik vind het ook erg lonend om mensen te kunnen motiveren hun leven te verbeteren en daar ben ik trots op.

Lincy de Brouwer

Ambulant begeleider

Het doel van mijn praktijk is om de zelfredzaamheid en zelfstandigheid van mensen te vergroten. Want ieder mens in kracht … lacht!

De praktijk is gevestigd in de gemeente Heusden en samen met collega’s doe ik maatschappelijk werk via ambulante begeleiding. We begeleiden mensen met een psychisch probleem en/of psychosociale problematiek in de thuissituatie of middels gesprekken en ondersteuning op kantoor.

+ Lees meer

Wij geloven in het bouwen op de kracht van de cliënt. We reiken vertrouwen aan en hebben allerlei instrumenten om aan het vertrouwen in eigen kunnen te werken.

De begeleiding is op maat en we proberen de begeleiding ook weer los te laten zodra het kan. Er wordt aangestuurd op structuur en dag invulling, zodat een zinvol bestaan weer tot de mogelijkheden hoort. Daarnaast hebben we ervaring en scholing op gebied van de rehabilitatie-, verslaving- en gedragsproblematiek en provocatief coaching.

Mirre van Oers

Ambulant begeleider en fysiotherapeut

Het geeft mij enorm veel energie als ik zie dat mensen op persoonlijk vlak groeien en verwachtingen van zichzelf overtreffen. In 2016 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut, waarna ik ging werken met mensen met niet-aangeboren hersenletsel. Eind 2021 begon het aan me te knagen dat ik méér wilde betekenen voor mijn cliënten, dan enkel aandacht voor het fysieke aspect. Er is namelijk zo veel meer in het leven.

+ Lees meer

Het algeheel functioneren in het dagelijks leven was hetgeen waarop ik me wilde gaan richten en zodoende ben ik in januari gestart met mijn onderneming. Ik begon met het aanbieden van ambulante begeleiding. Ik sta bekend om mijn enthousiasmerende, oplossingsgerichte en positieve benadering. Elke keer als ik bij mijn cliënten ben, wil ik hen iets meegeven, waardoor zij weer een beetje meer trots op zichzelf kunnen zijn. Daarnaast hou ik van aanpakken en waar mogelijk zoek ik de samenwerking met andere professionals op.

In mijn vrije tijd hou ik ervan om lekker bezig te zijn met paarden, wandel ik graag, en ik kan ook genieten van een heerlijke middag op de bank.

Sonja Kortman

Ambulant begeleider

Wat ik leuk vind aan mijn werk is de afwisseling; ieder mens is uniek, de verschillende vragen, problematieken en dan samen met client en andere betrokkenen op zoek naar mogelijkheden. Kennis, gelijkwaardigheid, empathie, vertrouwen, humor zijn aspecten die voor mij noodzakelijk zijn voor het bieden van goede zorg.

+ Lees meer

Ik ben mijn loopbaan begonnen in de zorg, maar ik kwam er al snel achter dat mijn hart meer lag bij de begeleidende en ondersteunende aspecten van dit werk. Ik heb de opleiding MBO IW en HBO SPH afgerond en heb daarnaast scholing gevolgd op het gebied van de psychiatrie en NAH. Ik heb vele jaren gewerkt in de psychiatrie zowel in een intramurale setting als ambulant. Ook heb ik geruime tijd gewerkt als consulent LG. Mijn specialisatie betrof cliënten met NAH, een lichamelijke beperking en chronisch zieken. Wat ik heel mooi vond was dat hier ook mijn zorgachtergrond weer van pas kwam. In deze functie is mijn drive ontstaan om als zelfstandige te gaan werken; ik wilde mensgerichte zorg bieden; zorg naar de wens van de client, samen optrekken. Als ZZP-er kon ik dit op mijn eigen manier invullen. Inmiddels werk ik 10 jaar op deze manier in de functie van ambulant begeleider.

In mijn vrije tijd geniet ik van ons kleine huisje in het bos, wandelingen met de hond, of gewoon lekker op de bank met de kat op schoot!

Arthur Janssen

Ambulant begeleider

Als ik een zware dag achter de rug heb, vind ik mijn rust of uitlaatklep in de muziek . Ik ben zelf zanger van de band Relive the 80’s (of ben ik nu reclame aan het maken?) Ook probeer ik mijn cliënten met muziek kennis te laten maken, waarbij ze een actieve rol krijgen.

+ Lees meer

Ik werk als ambulant begeleider al jarenlang via het Veiligheidshuis (complexe casuïstiek) en Gemeente Tilburg, Oisterwijk, Eindhoven en Breda waar ik in opdracht voor werk. Ik heb me bij coöperatie DichtBijZorg gevoegd, omdat ik het fijn dat ik mijn casussen kan bespreken en eventueel raad of advies kan vragen of geven, mocht dit nodig zijn. De reden waarom ik dit beroep zo leuk vind, is omdat elke dag anders is. Het feit dat ik zelfstandig ben bevalt me uitstekend. Ik probeer mijn cliënten op alle leefgebieden te helpen en probeer er altijd voor te strijden dat zij de uren krijgen die ze nodig hebben. Ik ben trots op het feit dat ik in mijn werk mensen kan helpen, die niet de mogelijkheid hebben of in staat zijn om hun problemen zelfstandig op te lossen.

Joan van Lier

Ambulant begeleider autisme/AD(H)D

Mijn visie op begeleiding is vergelijkbaar met een ijsberg. Ik vind het belangrijk om verder te kijken dan alleen maar naar gedrag en communicatie die zichtbaar is, maar ook naar de oorzaak daarvan.

+ Lees meer

In 2005 startte ik 'De Vlier Praktijk'. Als (autisme)consulent begeleid ik jongeren en volwassenen met een diagnose in het autistisch spectrum en/of AD(H)D. Zij komen bij mij met vragen over waar ze tegenaan lopen; zoals wat is autisme / AD(H)D, wat betekent dit voor mij en anderen; en vooral: waar kan ik mezelf ontwikkelen zodat ik meer in mijn kracht sta?
Dit kan bijvoorbeeld werk zijn, dagbesteding, school, een studie of het opbouwen van een sociaal netwerk. Ook ouders willen graag meer begrip krijgen en vaardigheden ontwikkelen.

Met mijn jarenlange ervaring en kennis kan ik je hulp op maat bieden, zowel gespecialiseerd als praktisch gericht. Denk dan aan psychosociale ondersteuning, psycho-educatie, maar ook aan het aanbrengen van structuur in alledaagse zaken zoals jouw administratie en geldbeheer. Het verbeteren van iemands positie en zelfredzaamheid staan uiteindelijk centraal.

Mijn visie

In de begeleiding werk ik vanuit een brede en flexibele visie en benadering. Daardoor vind ik bruikbare en creatieve oplossingen voor problemen die je kunt ervaren. Mijn werkwijze is oplossingsgericht, respectvol en met veel aandacht voor jouzelf.

De samenwerking partner, kinderen en ouders en andere personen uit het netwerk van de cliënt is een belangrijk onderdeel van de begeleiding. Zij vormen de spil van iemands leven en hebben dus veel invloed op diens zelfredzaamheid.