Onze leden

Even voorstellen

Annet van der Corput-Weijers

Ambulant begeleider

Met veel enthousiasme heb ik een Hbo-opleiding tot toegepast psycholoog en vervolgens een opleiding tot rouwtherapeut gevolgd. Naast verschillende cursussen op dit gebied heb ik ook de opleiding Acceptance and Commitment Therapy (ACT) gedaan. 

+ Lees meer

Inmiddels heb ik als ambulant begeleider jarenlange kennis en ervaring binnen de geestelijke gezondheidszorg. De hulpvraag van de cliënt is leidend en maatwerk staat bij mij centraal. Het opbouwen van een goede vertrouwensband met mijn cliënt is voor mij heel belangrijk. Vanuit deze band kan een goede samenwerking ontstaan, waarbij ik uitga van de kwaliteiten en mogelijkheden van een cliënt. Op die manier kan een cliënt, vanuit positieve ervaringen, groeien naar meer zelfredzaamheid en participatie in de maatschappij.

Het geeft mij veel voldoening om met zoveel verschillende mensen te mogen werken en hen, op hun eigen manier en tempo, stapjes verder te brengen in hun leven.

In mijn privéleven vind ik het heerlijk om paard te rijden en met mijn gezin en onze paarden bezig te zijn. Daar word ik erg blij van en geeft mij veel ontspanning.

Harry Jacobs

Voorzitter dagelijks bestuur en coördinator uitvoerende zorg

Mijn carrière binnen de geestelijke gezondheidszorg ben ik gestart als maatschappelijk werker. Later ben ik jaren werkzaam geweest als senior adviseur geestelijke gezondheidszorg bij het Brabants Ondersteuningsinstituut Zorg (BOZ). 

+ Lees meer

Mede door de cliënten zelf, heb ik in de loop van mijn loopbaan geleerd wat van belang is in de begeleiding van cliënten namelijk; een goede relatie. Cliënten geven aan baat te hebben bij een vriendschappelijke bejegening, maar vooral ook bij het tonen van empathie, vertrouwen, eerlijkheid, erbij horen, compassie en respect.

Mijn passie ligt dan ook, binnen DichtBijZorg GGZ, om de voorwaarden te ontwikkelen en te bewaken die daarvoor nodig zijn. Als wij, als professionals, kunnen aansluiten bij de leefwereld van de client en voor hen iemand kunnen zijn met wie je kan praten en lachen, voelt dat aan als goede zorg en is dat ook goede zorg.

 

Ada de Gruijter

Maatschappelijk werker en ambulant begeleider

Ik heb een eigen praktijk voor maatschappelijk werk, psychosociale therapie en ambulante begeleiding. Voor de ambulante begeleiding werk ik nauw samen met coöperatie DichtBijZorg GGZ. 

+ Lees meer

Als mensen te maken krijgen met een beperking of ziekte heeft dat vaak een behoorlijke impact op het leven. Dingen die eerst zo vanzelfsprekend waren zijn dat ineens niet meer. Ik heb een positieve en creatieve instelling en vind het een uitdaging om samen op zoek te gaan naar de meest passende oplossing, die weer een nieuwe richting kan geven aan het veranderde leven. In mijn werk zoek ik samen naar oplossingen voor zowel praktische- als psychosociale problemen.

Ik ben goed op de hoogte welke mogelijkheden er zijn binnen mijn vakgebied en werk nauw samen met diverse mensen uit het werkveld. 

Als dingen lukken en mensen tevreden zijn, vier ik dit het liefst met een stukje taart.

Fons van den Heuvel

Ambulant begeleider

Ik ben woonachtig in Leende en toch een Bourgondiër; een levensgenieter dus. Eigenlijk ben ik al gepensioneerd, maar nog lang niet klaar met werken. Ik word blij van mijn werk; werk waarbij ik steeds weer nieuwe mensen ontmoet.

+ Lees meer

Ook word ik blij van mijn (klein-)kinderen, mijn vrouw, muziek (maken), mijn vrienden, speciaal biertjes, vakantie … druk, druk, druk, maar op een relaxte manier. Ik heb het zelden té druk, want daar ben ik zelf bij; in plannen ben ik goed.

Mijn werkzame leven heeft zich vanaf 1971 hoofdzakelijk afgespeeld bij Rabobank Nederland (ruim 35 jaar); voornamelijk als Bedrijfsmaatschappelijk werker, ook wel Bijzondere Personeelsbegeleiding genoemd binnen de Rabobank Arbodienst. Via de ondernemingsraad van Rabobank Nederland ben ik Maatschappelijk Werk en Diensten gaan studeren: eerst MBO, daarna HBO en toen nog 2 jaar Vrije Universiteit van Amsterdam (Bedrijfsmaatschappelijk werk/Social Work). In 2004 ben ik als zelfstandige begonnen; via de voordeur afscheid genomen en via de achterdeur weer naar binnen. Ik begeleid nu, periodiek, nóg werknemers van Rabobank Nederland op het gebied van verlies en overlijden.

Mijn werkzaamheden binnen DichtBijZorg GGZ bestaan voornamelijk uit het begeleiden van mensen in hun dagelijkse leven; aangeboden door generalisten van diverse gemeenten. Daarnaast begeleid ik mensen vanuit het UWV in diverse trajecten, zoals Modulair, Werkfit maken, Naar Werk en Jobcoaching. Héérlijk werk!

Zoals gezegd haal ik bakken energie uit het begeleiden van cliënten, het toeleiden van cliënten naar werk en begeleiding in werk. Het behalen van (kleine) succesjes voelt als het behalen van GOUD op de Olympische Spelen!

En, o ja … een lange werkdag sluit ik graag af met een biertje !

Sylvia Smulders

Ambulant begeleider

Het geeft mij veel voldoening als ik zie dat mensen in staat zijn hun trauma’s en problemen te verwerken en daardoor weer in staat zijn om te leven vanuit hun eigen innerlijk. Ik ben erg trots dat ik een bijdrage kan leveren om het leven voor deze mensen een beetje mooier te maken.

+ Lees meer

Binnen mijn vakgebied vind ik het belangrijk om me blijven te ontwikkelen. Zo volg ik momenteel de training Energetisch Lichaamswerk en doe ik de HBO-opleiding Bachelor Social Work profiel Zorg – GGZ Agoog.

Naast mijn werk en opleidingen word ik blij van een moment voor mezelf met een heerlijk kopje koffie in mijn luie stoel.

Marco Storchart

Ambulant begeleider

Sinds januari 2020 ben ik werkzaam bij DichtBijZorg GGZ. Inmiddels werk ik al 31 jaar in de zorg, waarvan de laatste 24 jaar in de Psychiatrie en waarvan 15 jaar als ambulant begeleider. Wat mij typeert is mijn vasthoudendheid en echtheid in het contact met de ander.

+ Lees meer

Ik draai niet om de zaken heen en benoem ze zoals ze zijn. Het plezier in mijn werk is nog net zo groot als toen ik begon. Mijn ontspanning haal ik uit wandelen, muziek luisteren en natuurlijk mijn zoon zien sporten. Als het kan, ga ik elke voetbaltraining en wedstrijd kijken. Dat zijn voor mij de rustpuntjes van de week.  

Ik ben mijn carrière gestart met de opleiding voor ziekenverzorgende en heb daarna de opleiding psychiatrisch verpleegkundige voltooid. Ik heb nog een verkorte opleiding tot teammanager gedaan en allerlei cursussen tussendoor. Ik heb een grote kennis van psychiatrische beelden en ben daarnaast best goed onderlegd met betrekking tot ict-zaken.

Ik ben in staat om naast de ander te staan, te volgen en samen proberen de juiste weg te kiezen en te volgen. De ander op weg helpen om zichzelf te verbeteren dan wel zich te laten ontwikkelen en het liefst binnen de talenten die de ander heeft. Dit aspect maakt mijn werk zo leuk.

Verder ben ik trots op alle cliënten en zorgvragers, die ik in de afgelopen 30 jaar heb mogen ondersteunen bij hun ontwikkeling.

Mariska Steerneman

Ambulant begeleider

Het is mijn passie om mensen weer in contact te brengen met hun eigen natuur. Wanneer ik samen met cliënten in het bos ben, maak ik weleens de grap: welkom in mijn kantoor!

+ Lees meer

Zo voelt het voor mij ook echt; de natuur is mijn domein. Wandelen en bewegen in de natuur is dan ook een belangrijk onderdeel van de begeleiding. Ik merk dat je hierdoor makkelijker met elkaar praat, het werkt ontspannend en is ook nog eens goed voor je lichaam én geest. Door het bewegen in de natuur kun je de ruis van het dagelijks leven even achter je laten. Je gaat ervaren wat er werkelijk speelt en komt weer in contact met jouw eigen natuur: met de mooiste versie van jezelf.

Hoewel ik me steeds verder ben gaan verdiepen in geestelijke gezondheid, persoonlijke groei en transformatie ben ik ooit begonnen met een opleiding aan Fontys Sporthogeschool, waar ik me heb mogen specialiseren in Gezonde Leefstijl en Bewegen. Na een aantal jaar in de GGZ te hebben gewerkt, ben ik me verder gaan verdiepen met verschillende opleidingen in psychologie, communicatie en coaching.

Deze combinatie van leefstijl, bewegen en persoonlijke transformatie door middel van coaching is dan ook mijn expertise vlak binnen DichtBijZorg GGZ. Ik geloof dat wanneer je letterlijk in beweging komt, dat wat vast zit (in je hoofd) ook weer los komt. Zo kun je stapje voor stapje groeien om jouw dromen en doelen waar te maken. Dát mee mogen maken, vind ik het allermooiste aan mijn werk.

Sanne Clermonts

Pedagogisch hulpverlener bij dagbestedingslocatie de Makerij

Met heel veel plezier en passie werk ik bij Werkplaats de Makerij in Diessen. Geen enkele dag is hetzelfde en er heerst een gezellige sfeer. 

+ Lees meer

Er is veel afwisseling in mijn werk. Zo ben ik deels bezig met het voeren van gesprekken en het maken van verslagen, maar kan hiernaast ook lekker bezig zijn op de werkvloer. Mijn afgeronde studie Social Work sph met specialisatie pedagogische benadering en toegepaste psychologieen komt hierbij goed van pas! Mijn vrije tijd breng ik het liefst door met mijn man en twee zoontjes. Daarnaast rijd ik graag paard en speel ik saxofoon.

Simone Tuerlings

Ambulant begeleider

Ik geniet van lekker eten en samen zijn met vrienden naast het sporten en wandelen in de buitenlucht. De overige uurtjes vermaak ik me met een vaste baan binnen de neuro-revalidatie en werk ik enkele uren per week als zzp'er bij DichtBijZorg GGZ.  

+ Lees meer

Mijn specialisatie is gericht op mensen met een niet aangeboren hersenletsel. Mijn vooropleiding is Ergotherapie en bij-/ nascholing op het gebied van neurorevalidatie (MS, Parkinson, CVA), Neurolinguïstisch programmeren (NLP), psycho-somatiek en 'Acceptance and Commitment Treatment'.

Ik vind het werken onder de paraplu van DichtBijZorg GGZ als een ‘toetje’; het geeft mij de mogelijkheid mijn kennis en kunde uit te dragen tot bij de cliënt thuis. Ik ben ervan overtuigd dat ieder mens zijn eigen hulpbronnen heeft om tot oplossingen te komen. Soms is een beetje begeleiding van mij bij het vinden van deze hulpbronnen gewenst. Ik ben heel praktisch ingesteld: 'naast woorden dus ook daden'.

Tot slot een one-liner van Jules Deelder. Dit is ook mijn motto: "Als je de beperkingen kent, kun je daarbinnen onbeperkt te werk gaan!"

Guus Gijbels

Adventure coach

Soms vertellen mensen verhalen tegen zichzelf, die hen helpen om hun doel te bereiken. Soms ook vertellen mensen verhalen, die hen juist belemmeren. Op mijn 49e zat ik zo vast in mijn eigen verhaal, dat ik alle energie die ik in me had, opgebruikt had om te overleven in plaats van te leven.  

+ Lees meer

Ik was op, leeg en kon niet meer. Op dat moment besloot ik om mijn verhaal te herschrijven door op avontuur te gaan. Een avontuur waarin bewegen de rode draad was.

Ik heb opleidingen gevolgd op pedagogisch gebied (PABO, Magistrum Kweekvijver directeur PO), Sociale en emotionele ontwikkeling (Rots & Water Basis, specialisatie Autisme en specialisatie Werken met psychosociaal trauma), hNLP (Professional, Master en Trainer).

Mijn expertise is het vergroten van de mentale flexibiliteit door fysieke beweging. Door te bewegen wordt er nieuwe neurologie aangemaakt. Dat wat ik zelf ervaren en ontdekt hebt pas ik toe in de praktijk. Ik geniet iedere keer weer als ik samen met iemand anders ontdek, dat het avontuur buiten groei teweeg brengt in het avontuur dat leven heet.

Neem contact op

Heikantsebaan 2,
5094 BG Lage Mierde

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

013-5041263
06-51026952

Annet van de Corput
Eindhovenseweg 59
5524 AP Steensel

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

06-28681583

Contact

Ma t/m vr: 09:00 - 17:00 uur
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Copyright © dichtbijzorg.org

Website gerealiseerd door:
 Van Laarhoven Websites