Skip to main content

Voordelen

Welke voordelen biedt DichtBijZorg GGZ voor zzp’ers?

DichtBijZorg GGZ ondersteunt gehele zorgproces
DichtBijZorg GGZ ondersteunt zzp’ers volledig via het eigen online clientvolgsysteem. De hele zorglogistiek wordt van het moment start zorg t/m facturatie volledig ondersteund. Zonodig wordt de beginnende ZZP’er geholpen in allerlei zaken die spelen bij een beginnende zorgondernemer door ons supportteam.
Zelfstandigheid

Coöperatie DichtbijZorg U.A. is statutair dusdanig ingericht dat de zzp’er ondersteund wordt bij het borgen van zijn zelfstandigheid. Als zzp’er blijf je ten aller tijde verantwoordelijk voor de zorg die je levert en voor je eigen zelfstandig ondernemerschap. 

Regie zzp'er en autonomie cliënt
Regie bij de zzp’er en autonomie bij de cliënt vindt DichtBijZorg GGZ belangrijk. Zzp’er moet in onze beleving de vrijheid hebben om haar/zijn professionaliteit naar eigen inzicht en in overleg met de cliënt te kunnen inzetten. Daarnaast is het belangrijk voor DichtBijZorg GGZ dat de cliënt zorg op maat ontvangt, zodat de cliënt zo lang mogelijk prettig en veilig thuis kan blijven wonen.
Wat zijn de kosten voor een zzp’er?

De inschrijving is gratis. Er worden pas kosten in rekening gebracht als er declaraties worden gemaakt voor de geleverde zorg (dus pas vanaf het moment dat er daadwerkelijk omzet gegenereerd wordt door de zzp’er). De kosten worden verrekend als de betaling voor de zorg van DichtBijZorg GGZ naar de zzp’er wordt uitgevoerd.

DichtBijZorg GGZ rekent 15% van het uurtarief voor de kosten die DichtBijZorg GGZ maakt, o.a. elektronisch cliëntendossier, uitvoer declaraties, contractering met gemeenten, en ons kwaliteitssysteem. Als zzp’er in de zorg ben je normaal gesproken niet BTW-plichtig.

Declaratie van geleverde zorg

DichtbijZorg GGZ is door vele Brabantse gemeenten gecontracteerd en zal dus via Vecozo de geleverde zorg digitaal direct declareren bij die gemeenten.

Samenwerken met alle zorgverleners rondom cliënt

Zzp’ers kunnen hun eigen team van zzp zorgverleners opzetten in overleg met de cliënt, en zo nodig externe partijen erbij betrekken.

Hoe kom je als zzp'er aan werk

Eigen cliënten in zorg nemen

  • Via jouw eigen netwerk
  • Cliënten die worden doorbemiddeld door gemeenten of GGZ-instellingen

De zzp'er levert zelf zijn of haar eigen cliënten aan. In sommige gevallen kan de coöperatie ook extra werk opleveren via doorverwijzingen. Doordat je contact hebt met andere leden, breid je automatisch je eigen netwerk uit.

 

Bewaking van kwaliteit van de zorgverlening

Coöperatie Dichtbijzorg staat voor kwaliteit. Daarom zijn we een gecertificeerde instelling volgens de ISO 9001. Er wordt door DichtBijZorg GGZ veel aandacht besteed aan de bewaking van de kwaliteit. Zzp’ers die zorg leveren via DichtBijZorg GGZ moeten dus voldoen aan een aantal kwaliteitseisen.

Documenten

  • VOG (profiel 45 gezondheid mens en dier)
  • Inschrijving KvK
  • Beroepsaansprakelijkheidsverzekering
  • Diploma

Nadat alle documenten van de zorgverlener volledig zijn en gecontroleerd zijn, zal de zorgverlener toegang krijgen tot het digitale platform (Elektronisch cliëntendossier).

Betalingen

De betaling van de gedeclareerde zorg zal binnen 2 weken uitgevoerd worden nadat het geld van de gemeente, zorginstelling of cliënt ontvangen is. De kosten voor het bedrijfsbureau van DichtBijZorg GGZ zullen direct verrekend worden met deze betaling. Er worden alleen kosten berekend door DichtBijZorg GGZ aan de zzp’er als er door de zzp’er omzet gegenereerd wordt.

Leveren van gecontracteerde zorg
DichtBijZorg GGZ is gecontracteerd door vele Brabantse gemeenten. Als zzp’er en/of als niet-gecontracteerde zorginstelling kan je via DichtBijZorg GGZ zorg leveren o.b.v. een contract met de gemeenten.

Is zzp’er in de zorg iets voor mij?

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Het spijt ons. Je scoort niet op alle onderdelen positief waardoor de match tussen jou en DichtBijZorg GGZ iets minder is.
Samenwerken met andere ZZP’ers is voor jou de beste manier. We laten jou in je waarde als zelfstandige zorgverlener (zzp’er in de zorg) en we ondersteunen jou op het gebied van protocollering, wetgeving en kwaliteitsnormen. Zodat jij je aandacht kunt richten op het verlenen van zorg aan cliënten. Vul hieronder je gegevens in om je aan te melden voor een persoonlijk en vrijblijvend intakegesprek.
Uw naam is niet/verkeerd ingevuld.

Uw Email is niet/verkeerd ingevuld.

Uw telefoon is niet/verkeerd ingevuld.

Invalid Input