Zorg die bij je past.
Gewoon omdat jij er toe doet!

Starten als ZZP-er in de zorg

Coöperatie DichtBijZorg GGZ bestaat uit zelfstandige ZZP’ers. Elke ZZP'er heeft zijn of haar eigen sterke punten en expertises binnen onze organisatie.

Als je al in de zorg werkt en toe bent aan een nieuwe uitdaging, ervaring hebt in het werken met psychiatrische aandoeningen of in de verslavingszorg, dan is het zeker een goed idee om na te denken over het zzp-schap. Steeds meer hulpverleners kiezen ervoor om als zelfstandig ondernemer te beginnen. Wij bieden zzp-ers veel kansen! Eigen verantwoordelijkheid, flexibele werktijden, verschillende werkplekken en netto een hogere arbeidsbeloning.

Zelfstandig ondernemerschap is natuurlijk wel een grote stap en hier komt een hoop bij kijken. Je moet je registreren als ondernemer, voldoende opdrachten werven en behouden, de kwaliteitsstandaarden handhaven, gewerkte uren bijhouden, facturen sturen en je bent zelf verantwoordelijk voor scholing en up-to-date houden van je bekwaamheden.

Als zzp-er sta je er alleen voor en dat kan soms best lastig zijn. Om onze positie als zzp-er sterk te maken, hebben wij ons verenigd binnen Coöperatie DichtBijZorg GGZ. De coöperatie is een vereniging met een bedrijf dat de aangesloten zzp’ers helpt bij alle aspecten van hun bedrijfsvoering. Samen vormen we een zakelijk netwerk. En net zoals bij elke vereniging (incl. bestuur) hebben we een gezamenlijke verantwoordelijkheid en bouwen we gezamenlijk aan de coöperatie. Gezamenlijk nemen we deel aan activiteiten, bijeenkomsten en scholingen.

Coöperatie DichtBijZorg GGZ

DichtBijZorg GGZ is een coöperatie van en voor zzp-ers in de ambulante geestelijke gezondheidszorg. De leden van de coöperatie, hebben allemaal een eigen zorgorganisatie, maar gebruiken de coöperatie voor zaken die we zelf liever niet doen. De leden functioneren geheel zelfstandig. Samen werken we aan vernieuwing in de ambulante geestelijke gezondheidszorg en maken deze beter bereikbaar dicht bij huis.

Door samen te werken, de kleinschaligheid en een betrokken persoonlijke benadering kunnen wij, een verschil maken in de ambulante geestelijke gezondheidszorg. In tegenstelling tot de grote instellingen zijn wij flexibel en kunnen we maatwerk leveren.

DichtBijZorg GGZ is er voor onderlinge steun en collegialiteit, ondanks dat we zelfstandig opereren. De leden ontmoeten elkaar regelmatig op de ledenbijeenkomsten, bijscholingen en activiteiten. We helpen elkaar waar nodig en werken effectief samen om onze gezamenlijke doelen te bereiken. Als een van onze collega’s ziek is of vakantie heeft dan kunnen we binnen de coöperatie teruggevallen op collega zzp-ers.

Beslissingen worden genomen binnen de ledenvergadering. Dit betekend dat de leden het voor het zeggen hebben en beslissen over het reilen en zeilen binnen de coöperatie. De leden zijn dus zowel eigenaar als werknemer van de Coöperatie DichtBijZorg GGZ. Als centrale organisatie verzorgt de coöperatie de bedrijfsvoering voor de leden. Denk daarbij o.a. aan het kwaliteitskeurmerk ISO 9001, aanbestedingen bij de gemeente, PGB-administratie, de cliënt en personeelsadministratie, verantwoording en declaratie, marketing en het cliëntvolgsysteem Qurentis. Ook maak je gebruik van de centrale klachtenregeling, een (ISO) gecertificeerd kwaliteitshandboek en privacyreglement. Door binnen de coöperatie te werken ben je gewoon samen eigen baas! Een coöperatie is een bijzondere en democratische manier van samenwerken. Je werkt gehad zelfstandig of in een lokaal klein zelfsturend team met de voordelen van een centrale organisatie. Je bent verantwoordelijk voor jouw cliënten.

Wat biedt DichtBijZorg GGZ voor ZZP’ers?

DichtBijZorg GGZ ondersteunt gehele zorgproces
DichtBijZorg GGZ ondersteunt zzp’ers volledig via het eigen online clientvolgsysteem. De hele zorglogistiek wordt van het moment start zorg t/m facturatie volledig ondersteund. Zonodig wordt de beginnende ZZP’er geholpen in allerlei zaken die spelen bij een beginnende zorgondernemer door ons supportteam.
Zelfstandigheid
DichtBijZorg GGZ is statutair dusdanig ingericht dat de zzp’er ondersteund wordt bij het borgen van zijn zelfstandigheid. Als zzp’er blijf je ten aller tijde verantwoordelijk voor de zorg die je levert en PlatformVmZ heeft geen hiërarchische gezagsverhouding t.o.v. de zzp’er die zorg verleend.
Regie zzp'er en autonomie cliënt
Regie bij de zzp’er en autonomie bij de cliënt vindt DichtBijZorg GGZ belangrijk. Zzp’er moet in onze beleving de vrijheid hebben om haar/zijn professionaliteit naar eigen inzicht en in overleg met de cliënt te kunnen inzetten. Daarnaast is het belangrijk voor DichtBijZorg GGZ dat de cliënt zorg op maat ontvangt, zodat de cliënt zo lang mogelijk prettig en veilig thuis kan blijven wonen.
Wat zijn de kosten voor een zzp’er?
De inschrijving is gratis. Er worden pas kosten in rekening gebracht als er declaraties worden gemaakt voor de geleverde zorg (dus pas vanaf het moment dat er daadwerkelijk omzet gegenereerd wordt door de zzp’er). De kosten worden verrekend als de betaling voor de zorg van DichtBijZorg GGZ naar de zzp’er wordt uitgevoerd.

DichtBijZorg GGZ rekent 15% van het uurtarief voor de kosten die DichtBijZorg GGZ maakt, o.a. digitale omgeving ECD, uitvoer declaraties, contractering met gemeenten, en ons kwaliteitssyteem). Als zzp’er in de zorg ben je niet BTW-plichtig en daarom kan je de BTW ook niet aftrekken van de ontvangen BTW.
Declaratie van geleverde zorg
DichtbijZorg GGZ is door vele Brabantse gemeenten gecontracteerd en zal dus via Vecozo (AW319 bericht) de geleverde zorg digitaal direct declareren bij die gemeenten.
Samenwerken met alle zorgverleners rondom cliënt
Het teamwerken wordt volledig ondersteund door DichtbijZorg GGZ. Zzp’ers kunnen hun eigen team van zzp zorgverleners opzetten in overleg met de cliënt.
Hoe kom je als zzp'er aan werk

Eigen cliënten in zorg nemen

  • Via jouw eigen netwerk
  • Cliënten die worden doorbemiddeld door gemeenten of GGZ-instellingen
  • Burgers met een zorgvraag die zich hebben gemeld bij DichtBijZorg GGZ
Bewaking van kwaliteit van de zorgverlener

DichtbijZorg GGZ staat voor kwaliteit. Daarom zijn we een gecertificeerde instelling volgens de ISO 9001. Eer wordt door DichtBijZorg GGZ veel aandacht besteed aan de bewaking van de kwaliteit. Zzp’ers die zorg leveren via DichtBijZorg GGZ moeten dus voldoen aan een aantal kwaliteitseisen.

Documenten

  • VOG (profiel 45 gezondheid mens en dier)
  • Inschrijving KvK
  • Beroepsaansprakelijkheidsverzekering
  • Diploma
  • Verklaring Voorbehouden handelingen (niveau 3IG en hoger)

Nadat alle documenten van de zorgverlener volledig zijn en gecontroleerd zijn, zal de zorgverlener toegang krijgen tot het digitale platform (ECD).

Betalingen
De betaling van de gedeclareerde zorg zal binnen 2 weken uitgevoerd worden nadat het geld van de gemeente, zorginstelling of cliënt ontvangen is. De kosten voor de dienstverlening van DichtBijZorg GGZ zullen direct verrekend worden met deze betaling. Er worden alleen kosten berekend door DichtBijZorg GGZ aan de zzp’er als er door de zzp’er omzet gegeneerd wordt.
Leveren van gecontracteerde zorg
DichtBijZorg GGZ is gecontracteerd door vele Brabantse gemeenten. Als zzp’er en/of als niet-gecontracteerde zorginstelling kan je via DichtBijZorg GGZ zorg leveren o.b.v. een contract met de gemeenten.

Is ZZP’er in de zorg iets voor mij?

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Het spijt ons. Je scoort niet op alle onderdelen positief waardoor de match tussen jou en DichtBijZorg GGZ iets minder is.
Samenwerken met andere ZZP’ers is voor jou de beste manier. We laten jou in je waarde als zelfstandige zorgverlener (zzp’er in de zorg) en we ondersteunen jou op het gebied van protocollering, wetgeving en kwaliteitsnormen. Zodat jij je aandacht kunt richten op het verlenen van zorg aan cliënten. Vul hieronder je gegevens in om je aan te melden voor een persoonlijk en vrijblijvend intakegesprek.
Uw naam is niet/verkeerd ingevuld.

Uw Email is niet/verkeerd ingevuld.

Uw telefoon is niet/verkeerd ingevuld.

Invalid Input

Vacatures

Wegens de toenemende zorgvraag is DichtBijZorg specialistische GGZ op zoek naar een ervaren ZZP-er met ervaring in de geestelijke gezondheidszorg (psychiatrisch verpleegkundige, HBO MW, of HBO SPH) die graag wil samenwerken met collega-ZZP-ers.

Neem contact op

Heikantsebaan 2,
5094 BG Lage Mierde

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

013-5041263
06-51026952

Annet van de Corput
Eindhovenseweg 59
5524 AP Steensel

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

06-28681583

Snel navigeren

Contact

Ma t/m vr: 09:00 - 17:00 uur
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Copyright © dichtbijzorg.nl

Website gerealiseerd door:
 Van Laarhoven Websites