Werkprojecten en dagbesteding

Werkprojecten en dagbesteding

Mensen met een psychiatrische problematiek hebben een grotere kans op vereenzaming. Hun sociale netwerk is vaak klein en kwetsbaar. Onze cliënten geven vaak aan dat ze het moeilijk vinden om contacten te onderhouden en initiatieven te nemen.

We werken samen met dagbestedingscentra 'De Laarhoeve', 'Werkplaats de Makerij', 'Hippo Kracht' en 'Jo-Anna hoeve'. Hier kunnen onze cliënten deelnemen aan werkprojecten en georganiseerde activiteiten. Ze worden door professionele begeleiding ondersteund in het ontdekken van hun eigen talenten en het verbeteren van hun vaardigheden op het gebied van sociale relaties.

Benieuwd naar de werkprojecten en dagbestedingscentra? Hieronder stellen ze zich aan je voor.

Werkproject: Ontwikkelboerderij 'De Laarhoeve'

Al meer dan twintig jaar biedt 'De Laarhoeve' een veilige plek aan mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. 'De Laarhoeve' is begonnen als zorgboerderij en uitgegroeid tot een ontwikkelboerderij; een plek waar iedereen zinvol werk vindt. Iedereen doet mee en ontwikkelt bij ons zijn of haar talenten. Het motto op de boerderij is: "Normaal als het kan, maar bijzonder als het moet".

Werken op 'De Laarhoeve'

Lekker werken met fijne mensen is belangrijk! Het is goed als je werk hebt waar je trots op bent. Onze coaches zorgen er voor dat jij in kleine groepjes leuk en nuttig werk doet. Als je lekker actief bezig wil zijn, kan je bij ons van alles doen:

- van groente en fruit maken we in onze keuken de lekkerste jam;

- onze streekproducten krijgen in het magazijn een etiket en worden klaar gezet;

- in de pluktuin zaaien en verzorgen we bloemen, planten en kruiden voor de verkoop;

- in onze houtwerkplaats maken we kistjes en andere mooie dingen;

- en er zijn altijd klusjes rondom de boerderij.

Wil je bij ons werken? Onze coaches kijken graag met jou wat bij je past!

Werkproject: De Makerij

Werkplaats de Makerij is een werkplaats voor mensen met een (lichte) beperking die moeite hebben om in het reguliere arbeidsproces te functioneren. 

Met een team van ervaren en enthousiaste begeleiders maken we samen de mooiste houtproducten. Elk product dat de Makerij verlaat is een product met waarde.

In de werkplaats maken wij op maat gemaakte houtproducten, die bij ons te bestellen zijn. Denk hierbij aan tuinmeubelen, complete keukens, buitenbarren, projectinrichting, industriële verpakkingen, decoratieve producten en geschenken.

Werkproject: Hippo Kracht

Paarden brengen ontspanning teweeg. Door de warmte en zachtheid van de vacht, door de rust die de paarden uitstralen en de gezonde buitenlucht nemen ze alle stress, angst, agressie en spanning weg. Paarden doen de concentratie toenemen en emoties te beheersen. Bovendien voelen paarden perfect je gemoedstoestand aan. Je leert angst te overwinnen en het verzorgen van paarden verhoogt je verantwoordelijkheidsgevoel.

Hippo Kracht geeft je de gelegenheid om paarden te verzorgen. Daarnaast geven we met Hippo Kracht, jongeren de mogelijkheid om in een stage-/ werkomgeving, schooluitval te voorkomen. Je kunt bij ons ook je Boris certificaat halen.

Dagbesteding: Jo-Anna hoeve

Bij de Jo-Anna Hoeve zijn wij benieuwd naar wie je bent en waar je gelukkig van wordt. Samen met de mensen om je heen en je persoonlijke netwerk, benutten we de mogelijkheden die jij in je hebt, hoe groot of klein die ook zijn. Wij zijn flexibel en bewegen met je mee, we laten je zoveel mogelijk zelf doen, maar niet ten koste van alles: gelukkig zijn staat bovenaan. Samen zoeken we naar creatieve activiteiten of bezigheden in de tuin of met de dieren.

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Schrijf je in !

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Uw naam is niet ingevuld.

Uw achternaam is niet ingevuld.

Uw Email is niet/verkeerd ingevuld.

Uw Email is niet/verkeerd ingevuld.

Invalid Input

Contact

+31 (0)13-5041263

+31 (0)6-51026952

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Copyright © dichtbijzorg.org

Website gerealiseerd door:
 Van Laarhoven Websites