Ambulante begeleiding & activering
Bij DichtBijZorg is
iedereen welkom!
Ongeacht je problematiek, wij ondersteunen je op weg naar herstel en zelfstandigheid. Ons doel is om je te motiveren en activeren, zodat je zo zelfstandig mogelijk kunt blijven functioneren en meer regie krijgt over je leven. We werken volgens de herstelvisie en de methodiek ‘Steunend Relationeel Handelen’. Voor ons betekent herstel niet altijd volledig beter worden, maar vooral leren omgaan met je situatie en weer grip krijgen op je leven.
Onze begeleiders hebben veel werk- en levenservaring. Ze kennen de regio en de specifieke problematiek van elke cliënt, waardoor ze echt ‘dichtbij’ staan. Benieuwd hoe een ambulant begeleider te werk gaat en hoe hij of zij de ondersteuning kan bieden die je nodig hebt?
Wat kan een ambulant begeleider voor je betekenen?
Een ambulant begeleider heeft veel ervaring in het bieden van de juiste ondersteuning op verschillende gebieden. Enkele voorbeelden waar hij of zij in kan ondersteunen zijn:
- Begeleiden en activeren bij dagelijkse activiteiten
- Het aanbrengen van regelmaat en structuur
- Begeleiding bij sociale contacten
- Het bieden van een luisterend oor
- Leren omgaan met eventuele beperkingen
- Begeleiding van naasten
Veelgestelde vragen
Wat is ambulante begeleiding?
Ambulante begeleiding is zorg en ondersteuning die bij mensen thuis of op een andere locatie wordt aangeboden, gericht op het helpen van mensen met een specifieke zorgbehoefte in hun eigen leefomgeving.
Hoe kom ik in aanmerking voor een ambulante begeleider?
Een ambulant begeleider kan worden verkregen via de loketten WMO van de gemeenten, via de Zorgverzekeraar(CIZ) kan een WLZ-indicatie aangevraagd worden. (Een voorwaarde voor de Wlz is ‘behoefte aan 24 uur per dag zorg. Dat wil zeggen: er moet dag en nacht iemand zijn die oproepbaar is. Cooperatie DichtBijZorg kan deze zorg leveren) en medische professionals.
Wat kost een ambulant begeleider?
De kosten voor een ambulant begeleider kunnen variëren afhankelijk van de zorginstelling of organisatie en de specifieke behoeften van de persoon.